هشداردامپزشکی اصفهان از احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو
به گزارش وبلاگ تور کیش، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی اصفهان باتوجه به فرا رسیدن فصل گرما و فعالیت کنه ها در باره احتمال شیوع تب کریمه کنگو در استان هشدار داد.

به گزارش از ،محمد کشتکار معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان اظهارداشت: از یکسال پیش تا به امروز هیچ موردی از بروز بیماری تب کریمه کنگو در استان مشاهده و گزارش نشده است، اما این فصل امکان بروز آن وجود دارد به همین دلیل باید مراقبت ها و اقدام های پیشگیرانه لازم انجام گردد.
او ادامه داد: بیماری تب کریمه کنگو نوعی بیماری ویروسی است که به وسیله گزش دام توسط نوعی کنه بروز می نماید و تا به امروز در استان شیوع بیماری تب کریمه کنگو گزارش نشده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان اضافه نمود: کنه عامل بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال فعال می گردد و از این رو اداره کل دامپزشکی اصفهان برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو اقدام های پیشگیرانه انجام می دهد.
او با بیان اینکه سم پاشی از جمله اقدام های پیشگیرانه در برابر شیوع بیماری تب کریمه کنگو محسوب می گردد، اضافه نمود: محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو سمپاشی می گردد و تا به امروز سه هزار و 300 لیتر سم مصرف شده است.
او با بیان اینکه تامین سم برای همه دامداری ها توسط دامپزشکی اصفهان مقدور نیست و سم پاشی تنها برای موارد کانون بیماری و گزارشی انجام می گردد توضیح داد: سال گذشته 802 هزار راس گوسفند و بز، 101 هزار و 500 راس گاو و گوساله و بیش از 15 میلیون متر مربع صندلی های نگهداری دام سمپاشی شد که این برنامه سال جاری نیز تداوم دارد.
کشتکار با بیان اینکه دامداران باید به وسیله تشکل ها و تعاونی ها نسبت به خرید سم و ضد عفونی دام و صندلی ها اقدام نمایند یادآور شد: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو در اثر تماس با دام آلوده و گوشت آلوده به انسان منتقل می گردد، اما ویروس عامل این بیماری به شدت به گرما حساس است و در اثر گرما غیرفعال می گردد.
او اعلام کرد: دام در کشتارگاه ها با نظارت دامپزشکی ذبح و بعد از 24 ساعت جمود در بازار عرضه می گردد و شهروندان با خرید گوشت از مراکز معتبر عرضه گوشت از ابتلا به بیماری مصون می مانند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان اعلام کرد: شهروندان برای اطمینان از سالم بودن گوشت تازه خریداری شده، آن را بعد از 24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال مصرف نمایند.
به گفته او بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت و دام نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده آن بعد از 24 ساعت نگهداری در یخچال است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان از شهروندان خواست فرآورده های خام دامی مورد احتیاج خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره 1512 در میان گذارند.
منبع:ایرنا
م
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان