افطار تا سحر چه غذا هایی بخوریم؟

به گزارش وبلاگ تور کیش، احمدرضا درستی، گفت: غذای مناسب از اولین و مهم ترین احتیاج های هر موجود زنده و از جمله تمام انسان هاست. گرچه با توجه به موقعیت محیطی و فرهنگ هر جامعه، نوع و اندازه غذای دریافتی تفاوت هایی دارد، ولی عموماً همه انسان ها چندین بار در طی شبانه روز غذا مصرف می نمایند تا بتوانند سالم و قوی بوده و فعالیت های روزمره را بخوبی انجام دهند.

افطار تا سحر چه غذا هایی بخوریم؟

این کارشناس تغذیه اضافه نمود: هنگام تغذیه خون فراوانی به دستگاه گوارش سرازیر می گردد که به همین علت بی حالی و کاهش توان فعالیت فکری به محض سرانجام غذا خوردن اتفاق می افتد بنابراین بدیهی است که روزه داری با استراحت دادن به دستگاه گوارش و فرستادن خون کافی به سراسر بدن به ویژه به دستگاه مغزی-عصبی به سلامت بدن و ایجاد فرصت کافی برای فعالیت مناسب و کافی فکری یاری شایانی می نماید.

وی بعلاوه در مورد روش مصرف مواد غذایی در وعده های افطار و سحر، گفت اگر غذا بسیار آبکی باشد و نان در آن تیلیت گردد بعلاوه نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن موجب کاهش دسترسی آنزیم های گوارشی به غذا ها شده که منجر به بعضی بیماری ها و نارسایی های گوارشی می گردد؛ بعلاوه مصرف ادویه فراوان علاوه بر ناراحتی های دستگاه گوارش، به تشنگی در طول روز هم دامن می زند.

درستی ادامه داد: مصرف غذا هایی از قبیل کله پاچه، سیراب و شیردان هم با وارد کردن اندازه متنابهی چربی و اسید های نوکلئیک به بدن، منجر به مسائل گوارشی و افت سلامتی و بعلاوه تشنگی شدید در طول روز می گردد.

وی مطرح کرد: خوردن غذا های سرخ نموده نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کتلت و گوشت های سرخ شده مثل کباب، جوجه کباب و ماهی نیز می توانند سبب تشنگی افراد در طی روز شده بعلاوه مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس، کالباس و نوشیدن نوشابه های گازدار در وعده سحر سبب بروز ناراحتی های گوارشی ای از قبیل ترش کردن، سو تغذیه و افزایش احتمال چاقی می گردد.

درستی با اشاره به اینکه کم خوری و ریزه خواری در مدت زمان افطار تا سحر نیز سبب بروز مسائلی می گردد اظهار کرد: کم خوری در وعده های سحر و یا افطار بعلاوه ریزه خواری در مدت زمان افطار تا سحر می تواند سبب بروز مسائلی مانند سو تغذیه، سرگیجه، سردرد، اختلالات عصبی، لاغری مفرط، افت قند خون و ... گردد که به سلامت افراد لطمه جدی وارد کند بنابراین از این رو رعایت تناسب و تعادل در وعده های سحر و افطار اهمیت فراوانی دارد.

وی توضیح داد: عدم نوشیدن مایعات کافی، نوشیدن چای و قهوه و کاکائوی فراوان و غلیظ، عدم مصرف و یا مصرف ناکافی میوه ها و سبزیجات همگی ممکن است منجر به یبوست شوند که با مصرف میوه و سبزی در حد مناسب، این مشکل از بین خواهد رفت.

مصرف روغن زیتون به همراه سالاد نیز در پیشگیری از یبوست مؤثر است. بعلاوه مصرف زیاد انواع گوشت در سحر توصیه نمی گردد. ضمناً علاوه بر گوشت، مصرف اندازه فراوانی از دیگر مواد پروتئینی (از قبیل حبوبات) نیز احتمال تشنگی در طول روز را افزایش می دهد.

منبع: فرارو

به "افطار تا سحر چه غذا هایی بخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افطار تا سحر چه غذا هایی بخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید