طرز تهیه شَلمین؛ یک غذای کردی خوشمزه و مقوی

به گزارش وبلاگ تور کیش، شَلمین یک غذای کردی است که برای تهیه آن از چیزی شبیه به ترخینه در آن استفاده می کنند با این تفاوت که نام آن شَلَم می باشد. شلم از برگ های شلغم همراه بلغور و انگور قرمز تهیه می شود. (تکه های شَلم به صورت سنتی و از طریق افراد قدیمی درست می شود).

طرز تهیه شَلمین؛ یک غذای کردی خوشمزه و مقوی

طرز تهیه شلم به این صورت است که ابتدا برگ و سر شلغم را خرد کرده و در دیگ بزرگی می پزند. گندم را هم شسته و بلغور می نمایند. سپس بلغور را می پزند و آن را روی حصیر می ریزند، تا آبکش شود (اب اضافه آن از بین برود و تقریبا خشک شود). سپس چاله ای را آماده کرده و بلغور پخته شده را چنگ زده و در چاله می ریزند، برای هر مقدار مشخص، کاسه ای از آب و دانه شلغم را با یک کاسه آب انار مخلوط کرده در چاله می ریزند و تا دو هفته در چاله از آن مراقبت می نمایند. زمانیکه ترش مزه شد، مانند ترخینه آن را خشک کرده و در زمستان آن را مصرف می نمایند.

شلمین در واقع نوعی آش است که ماده اصلی پخت این غذا همان شلم است که امروزه آماده آن را در مغازه ها می توانید پیدا کنید.

مواد لازم

شلم آماده خشک: 4 تکه بزرگ (400 گرم)

نخود: 1 پیمانه

عدس: 1 پیمانه

مغز گردو: نصف پیمانه

گوشت گوسفندی با استخوان (سردست): 500 گرم

پیاز میانه: 1 عدد

برگه زردآلو: 250 گرم

روغن: به مقدار لازم

نمک: به مقدار لازم

کشمش:به مقدار لازم

مراحل

شلم آماده شده را به مدت چند ساعت در آب خیس می کنیم.

پس از آنکه به مقدار لازم خیس خورد و باز شد آن را در قابلمه ریخته و روی شعله قرار می دهیم.

سپس با حبوبات خیس خورده و از قبل پخته شده (نخود و عدس) را به شلم ها اضافه می کنیم.

در ادامه گوشت و پیاز را تفت داده و پس از آنکه رنگ گوشت عوض شد به مواد قبلی اضافه می کنیم.

در نیمه های پخت مغز گردو، برگه زردآلو و کشمش را هم به آن اضافه می کنیم.

در نهایت همه مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا به آرامی پخته شود و جا بیفتد.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه شَلمین؛ یک غذای کردی خوشمزه و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شَلمین؛ یک غذای کردی خوشمزه و مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید