رسم جهاد به چاپ ششم رسید، استقبال از به اضافه مردم

به گزارش وبلاگ تور کیش، روح الله رشیدی در کتاب به اضافه مردم که چندی پیش در اولین دوره جایزه کتاب روایت پیشرفت نیز در بخش فرهنگی و اجتماعی حائز عنوان شد، به استناد تجربیات ارزنده تاریخ انقلاب اسلامی، در 10 فصل به آنالیز 10 قاعده اساسی در کار فرهنگی و تشکیلاتی پرداخته و در هر فصل مثال هایی هم که از خاطرات و تجربه های عینی افراد گرفته شده، جهت کاربردی شدن این قواعد آورده شده است. بعلاوه در بخش ضمیمه کتاب، ضمن آسیب شناسی نحوه اجرا و برگزاری یک برنامه فرهنگی، شیوه مواجهه با مسائل و چالش های موجود در فرآیندهای فکری و اجرایی برنامه های فرهنگی به عنوان تمرین درنظر گرفته شده است.

رسم جهاد به چاپ ششم رسید، استقبال از به اضافه مردم

مردم محوری، مشارکت پذیری حداکثری، گروه محوری، هنرمحوری، عملیات محوری، کار اجتماعی به جای کار جمعی، فرصت محوری، مسجدمحوری، اولویت محوری و عدالت محوری، به ترتیب، عناوین فصول 10 گانه این کتاب هستند. به اضافه مردم علی رغم رویکرد انتقادی خود، نگاهی رو به جلو و عدالت خواهانه دارد و با نگاه به راهکارها و پیشنهادهای ارائه شده در آن، می توان آن را جزو یکی از کتاب های کاربردی مهم برای عموم فعالان فرهنگی و مردمی مطرح کرد.

چاپ ششم کتاب به اضافه مردم با شمارگان 2000 نسخه به بهای 22 هزار تومان از سوی انتشارات راه یار راهی بازار نشر شده است.

ششمین حضور رسم جهاد در بازار کتاب

رسم جهاد دیگر کتاب انتشارات راه یار است که به تازگی تجدیدچاپ شده است. در بخشی از مقدمه این کتاب که تحقیق و تدوین آن برعهده علی مشایخی، محمدرضا حسینی و محسن جعفری بوده است، می خوانیم: خودمان هم هنوز دقیق نمی دانیم، جهاد چگونه شکل گرفت، چگونه استمرار پیدا کرد و چگونه منحل شد، جهاد چه بود و چرا ما دیگر نمی توانیم نهادی کارآمد، مردمی و فراگیر نظیر آن را در کشور ایجاد کنیم. در عین حال متأسفانه تا به امروز برای دانشگاه و حوزه مطالعه این نهاد یا دیگر نهاد های برآمده از انقلاب اسلامی، مهم نشده است. این کتاب با اتکا به روش تجربه نگار و رجوع به خود جهادگران، مانند دیگر کوشش های معدودی که در باب مطالعه جهادسازندگی صورت گرفته، در پی آن است که این نهاد انقلابی را بازشناسد.

برای این منظور مجموعه مصاحبه هایی با مهندس حسینعلی عظیمی انجام شد. آنالیز دیدگاه ها و اظهاراتشان در باب مدیریت جهادی نشان می داد که ایشان آرا و افکار بدیعی درباره فرآیند ها و ساختار های حاکم بر نهاد جهادسازندگی دارند و سال ها در باره چیستی ابعاد ساختاری سازمانی و نهادی جهاد تأمل نموده اند.

مصاحبه نمایندگان در این کتاب کوشش کردند با کمترین دخالت و ایجاد سوگیری، اندوخته دانشی مهندس عظیمی را ثبت و آن را در قالب مقولاتی برآمده از خود مصاحبه لیست بندی و تدوین نمایند. بنابراین بسیاری از مقولات و مفاهیم و بخش های کتاب، حاصل تأملات مهندس عظیمی است و اساسا هدف محققان نیز این نبوده که با قرار دادن محتوای مصاحبه ها در قالب دانش مدیریت موجود همان را بازتولید نمایند.

مهندس حسینعلی عظیمی از پیشکسوتان جهاد سازندگی که اسفند 1398 به یاران شهیدش پیوست، در سال 63 وارد قرارگاه کربلا شد و کمیته آب را در آن قرارگاه تشکیل داد. وی به عنوان فرمانده طراحی عملیات آبی و خاکی عمل می کرد و تا معاونت فرماندهی قرارگاه مهندسی کربلا پیش رفت. او ازجمله جهادگرانی است که از نزدیک در جریان سازماندهی و طراحی و ساخت بسیاری از دستاورد های چشمگیر مهندسی جنگ، مانند پل بعثت، قرار داشته و تجربیات زیادی را کسب نموده بود.

وی پس از جنگ، برای بازسازی منطقه زلزله زده منجیل و رودبار، راهی این منطقه شد تا الگوی مدیریت جهادی را بعد از جنگ، در خدمت سازندگی به کار گیرد. وی از اولین کسانی بود که در سال 1359 برای رسیدگی به شرایط محرومان طی دو روز پیاده روی وارد منطقه بشاگرد شد. مهم ترین دغدغه عظیمی انتقال تجربه بی نظیر جهاد سازندگی به نسل جوان بود که کتاب رسم جهاد حاصل آن است.

چاپ ششم این کتاب هم که در بخش حکمرانی نخستین دوره جایزه کتاب روایت پیشرفت پیروز به کسب عنوان شده بود، با شمارگان 1500 نسخه به بهای 30 هزار تومان منتشر شده است.

علاقه مندان برای تهیه این کتاب ها علاوه بر کتابفروشی ها، می توانند به وسیله صفحات مجازی ناشر @raheyarpub و سایت vaketab.ir نسبت به سفارش کتاب اقدام نمایند.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "رسم جهاد به چاپ ششم رسید، استقبال از به اضافه مردم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رسم جهاد به چاپ ششم رسید، استقبال از به اضافه مردم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید